Με απλά λόγια: είναι η ωραιότερη θεραπεία που μπορείτε να προσφέρετε στα μαλλιά σας.

Λάδι μαλλιών – δεν ακούγεται εντυπωσιακό, έτσι δεν είναι; Φαντάζεστε πιθανώς άσχημη τρίχα που ρέει με κάποιο μαγειρικό λάδι. Υπάρχει ένας πυρήνας αλήθειας: εφαρμόζετε ένα φυσικό λάδι στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής αλλά δεν χρησιμοποιείτε λάδι φαγητού και εφαρμόζετε μόνο μικρές ποσότητες ενός προϊόντος.

Χρησιμοποιείτε φυσικά έλαια για τη θεραπεία – ουσίες που εξάγονται από σπόρους, φρούτα και ξηρούς καρπούς πλούσιους σε θρεπτικά συστατικά. Τα λάδια εξάγονται συχνά από κάποια εξωτικά φυτά που καλλιεργούνται σε τροπικές και άθικτες περιοχές του κόσμου. Μερικές φορές, το τροπικό λάδι λειτουργεί ως φορέας ελαίου με το οποίο είναι εμποτισμένα τα βότανα και τα λουλούδια που αναζωογονούν και αναγεννούν.

Έτσι γίνεται η λεγόμενη διαβροχή – ισχυρά έλαια που παράγουν εντονότερα αποτελέσματα.

Τα φυσικά έλαια δουλεύουν πολύ καλά όταν τα προσθέτετε σε καλλυντικά όλων των ειδών, αλλά είναι πιο ισχυρά στην καθαρή τους μορφή. Τα πιο δημοφιλή έλαια είναι λάδι αμλα, αργανέλαιο, έλαιο καρύδας, έλαιο jojoba, έλαιο macadamia και έλαιο shea (με τη μορφή βουτύρου).

TΥπάρχουν μερικά πράγματα που αποφασίζουν για την ασυνήθιστη δύναμη των φυσικών ελαίων.

Πρώτον, αφθονούν σε πολλά κορεσμένα, μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα. Κάθε λάδι έχει την ατομική του αναλογία οξέων, η οποία αποφασίζει για τη μοναδικότητά του.

Δεύτερον, τα έλαια αποκρύπτουν τη δύναμη των βιταμινών και των μικροθρεπτικών συστατικών που δίνουμε στα μαλλιά και το το τριχωτό της κεφαλής μας κατά τη διάρκεια της θεραπείας των μαλλιών.

Τρίτον, είναι γεμάτα φυτοστερόλες – φυτικές στερόλες – που έχουν ευεργετική επίδραση στο δέρμα και τα μαλλιά καθώς διεγείρουν τη σύνθεση κολλαγόνου και μειώνουν τη διάλυση της ελαστίνης. Έχει ως αποτέλεσμα ανθεκτική τρίχα που παραμένει νέα.

Τέταρτον, τα μικροσκοπικά σωματίδια λαδιών έχουν διαφορετικά μεγέθη, ώστε να τα ταιριάξουμε με τη δομή των μαλλιών μας ή με την πόρωση. (Περισσότερα σχετικά με την πόρωση των μαλλιών στο άρθρο.)

Πως να τα χρησιμοποιείτε…; Μέθοδοι χρήσης ελαίων μαλλιών

Μπορείτε να λιπάνετε τα μαλλιά σας με διάφορες μεθόδους. Η πιο αποτελεσματική και δημοφιλής μέθοδος είναι να αφήσετε ένα έλαιο όσο το δυνατόν περισσότερο, ώστε να αποκαλύψει τη δύναμή του. Τα έλαια τρέφουν τα μαλλιά στην επιφάνεια και στο εσωτερικό τους. Αυτό που είναι σημαντικότερο, είναι επίσης η κατάσταση του τριχωτού της κεφαλής και η ενίσχυση των βολβών των μαλλιών. Ως αποτέλεσμα, τα μαλλιά σας επισκευάζονται στο πιο σημαντικό μέρος της. Οι βολβοί μαλλιών είναι σαν μια καρδιά της τρίχας – λειτουργεί ως εργοστάσιο παραγωγής μαλλιών. Εάν δεν έχει θρεπτικά συστατικά, τα μαλλιά γίνονται πιο αδύναμα. Ένας εξαιρετικά αδύναμος βολβός δεν μπορεί να κρατήσει τα μαλλιά και έτσι πέφτουν.

Η τακτική λίπανση που περιλαμβάνει τα μαλλιά, το τριχωτό της κεφαλής και τους βολβούς είναι η καλύτερη θεραπεία αναδόμησης. Όχι μόνο ομορφαίνει και αναδομεί τα μαλλιά εσωτερικά αλλά τα ενδυναμώνει κιόλας από τις ρίζες μέχρι τα άκρα.Η εντατική λίπανση συνίσταται στην εφαρμογή ενός ελαίου σε στεγνά ή υγρά μαλλιά και στο τριχωτό της κεφαλής, αφήνοντας το λάδι να παραμείνει για αρκετές ώρες (ή ακόμα και ολόκληρη τη νύχτα), το ξέπλυμα και το λούσιμο. Πρέπει να κάνετε τη θεραπεία τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα για να δώσετε στην εσωτερική δομή μαλλιών μια απαραίτητη δόση βιταμινών, λιπαρών οξέων και πολύτιμων μεταλλικών στοιχείων. Τα λάδια ξεπερνούν όλες τις μάσκες και τα μαλακτικά όταν πρόκειται για την επισκευή των μαλλιών.

Άλλες μέθοδοι χρήσης ελαίων μαλλιών Δημοφιλείς μεταξύ γυναικών:

1. Λάδι σε στεγνά μαλλιά – ένα λάδι παραμένει στα μαλλιά και το κρανίο για λίγες ώρες. Στόχος: επιδιόρθωση τρίχας σε βάθος, ισχυρότεροι βολβοί, αποτροπή τριχόπτωσης.

2. Λάδι σε υγρά μαλλιά – εφαρμόζοντας ένα λάδι για την ενυδάτωση των τριχών και του τριχωτού της κεφαλής, καλύτερη απορρόφηση. Στόχος: εντατική αποκατάσταση και ενίσχυση των μαλλιών στο εσωτερικό.

3. Λάδι με μαλλακτικό – προσθέτοντας μερικές σταγόνες ελαίου σε ένα μαλακτικό μαλλιών και εφαρμόζοντας το μίγμα στα μαλλιά για εντατικές επιδράσεις. Στόχος: θρέφει και ενυδατώνει τα μαλλιά, εμπλουτίζοντας άλλα προϊόντα τρίχας.

4. Λάδι μετά το λούσιμο – εφαρμόζοντας ένα κομμάτι από ένα φυσικό λάδι στα μαλλιά, αποφεύγοντας το τριχωτό της κεφαλής. Αφήστε το λάδι και θυμηθείτε ότι το ποσό που εφαρμόζετε πρέπει να είναι ελάχιστο, για να μην επιβαρύναιτε τα μαλλιά. Στόχος: προστασία των μαλλιών από τη θερμότητα, περιποίηση των μαλλιών.

5. Λάδι σε στεγνά μαλλιά μετά το λούσιμο – εφαρμόζοντας ένα λάδι στα μαλλιά μετά το στέγνωμα. Ανάλογα με την κατάσταση των μαλλιών σας, εφαρμόζετε 2 ή περισσότερες σταγόνες, μόνο στα μαλλιά! Στόχος: ενίσχυση της λάμψης, θρέψη, εξομάλυνση και προστασία.

Αποτελεσματική χρήση ελαίων μαλλιών – Συμβουλές&Κόλπα

Πρέπει να γνωρίζετε μερικές πολύτιμες συμβουλές για να πάρετε τα καλύτερα αποτελέσματα από την θεραπεία λίπανσης των μαλλιών σας.

ΝΑ ΤΑΙΡΙΑΖΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΛΑΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ ΣΑΣ

Αν επιλέξετε ένα ακατάλληλο λάδι, μπορεί να επιβαρύνει τα μαλλιά σας ή να προκαλέσει φριζάρισμα. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε για την πόρωση και πώς να επιλέξετε ένα λάδι καλό για τον τύπο πόρωσής σας.

ΜΗΝ ΒΑΛΕΤΕ ΛΑΔΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΛΙΠΑΡΑ ΜΑΛΛΙΑ

Αν το κάνετε, θα επιβαρύνετε τουε βολβούς των μαλλιών που έχουν ήδη επιβαρυνθεί με σμήγμα. Ως αποτέλεσμα, τα μαλλιά μπορούν να αρχίσουν να πέφτουν από τους ωοθυλάκους. Η εφαρμογή ενός λαδιού στα πλυμένα μαλλιά είναι μια καλή λύση.

ΑΠΟΡΙΨΤΕ ΤΑ ΣΠΡΕΙ ΜΑΛΛΙΩΝ, ΤΙΣ ΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ STYLING…

… που εγκαθίστανται στα μαλλιά και θα μπορούσαν να εμποδίσουν τη διείσδυση ελαίων.

ΣΚΟΥΦΑΚΙ ΜΠΑΝΙΟΥ, ΧΤΕΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ

Αν εφαρμόσετε ένα λάδι και βάζετε ένα σκουφάκι ντους και μια πετσέτα, το αποτέλεσμα θα ενταθεί. Τα λάδια αποκτούν πρόσθετες δυνάμεις όταν παραμένουν κάτω από μια ζεστή συμπίεση.

ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΕ ΠΟΛΥ ΛΆΔΙ

Πάρα πολύ λάδι δεν θα φέρει ούτε καλύτερη θρέψη ούτε καθιστά ευκολότερο το πλύσιμο του ελαίου. Υπάρχουν έλαια που ξεπλένονται εύκολα, αλλά υπάρχουν και εκείνα που χρειάζονται πλύσιμο των μαλλιών δύο φορές.

ΜΑΣΑΖ

Μετά την εφαρμογή ενός ελαίου στο τριχωτό της κεφαλής, είναι καλή ιδέα να κάνετε ένα μασάζ. Αυξάνει τη ροή του αίματος και ενεργοποιεί τους βολβούς μαλλιών.

ΞΕΠΛΥΝΕΤΕ ΕΝΑ ΛΑΔΙ ΧΩΡΙΣ SLS, SLES

Τα έλαια προέρχονται από τη φύση, είναι απαλλαγμένα από συνθετικές, comedogenic και ερεθιστικές ουσίες. Το πλύσιμο τους με σαμπουάν SLS δεν θα είχε νόημα. Θα αποδυναμώσει τα αποτελέσματα της θεραπείας.

ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΟ ΤΡΙΧΩΤΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ

Χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό σαμπουάν τουλάχιστον μία φορά το μήνα. Ένα τέτοιο προϊόν είναι καταπληκτικό για τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας επειδή αφαιρεί τοξίνες, συσσώρευση προϊόντων και υπολείμματα πολύ μεγάλων ποσοτήτων ελαίων. Το καθαριστικό σαμπουάν είναι επίσης μία σπουδαία εισαγωγή στο λάδι γιατί ενισχύει την απορρόφηση των καλλυντικών. Ως αποτέλεσμα, τα μαλλιά σας απορροφούν τα έλαια εύκολα και γρήγορα.